Munkatársak - Beregszász
Lacz Gábor
Lacz Gábor
Régiókoordinátor - Beregszász

Gábor szülővárosában Beregszászban él. Mindig is fontos volt számára a helyi fiatal közösség és a  magyar hagyományok ápolása. Vezetői tapasztalatait a cserkészetben szerezte meg, amelyet azóta is kamatoztat élete minden területén. Leginkább táborok szervezésében, logisztikai feladatokba látja legnagyobb szerepét.
Földrajz tanári diplomát szerzett a helyi főiskolán. Közel két évig volt a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársa, ahol elemi iskolások fejlesztésével foglalkozott.
Jelenleg a FIT program mellett családi vállalkozást üzemeltetnek Beregszászban.

Kiss Krisztina
Kiss Krisztina
Régiókoordinátor - Beregszász

Kiss Krisztina a FIT Program beregszászi régiókoordinátora. Jelenleg mesterszakos képzését folytatja magyar nyelv és irodalomból a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Tanulmányaiban, mint ahogy az élet számos területén, igyekszik a legtöbbet kihozni magából. A tudás megszerzése mellett különböző konferenciák révén és publikációk írásával vesz részt a tudományos életben.

Mindemellett fontos számára a kárpátaljai magyar kisebbség megmaradása, a magyar identitás megőrzése, valamint az ifjúság támogatása. Ennek tükrében lett elnökségi tagja a szülőfalujában működő KMKSZ Ifjúsági Szervezetnek, amivel a különböző településen élő fiatal sporttehetségeket ösztönzik és támogatják. A Fiatal Tehetség Programot pedig egy nagyszerű lehetőségnek véli, különösen Kárpátalján, hiszen tehetséges fiataljaink így itthon, anyanyelvükön szerezhetnek mélyebb, szerteágazó tudást.

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás