Miskolc

Az MCC FIT Program tíz városban (Budapest, Beregszász, Debrecen, Kecskemét, Sepsiszentgyörgy, Székesfehérvár, Szolnok, Pécs, Miskolc, Veszprém) saját oktatási központokban valósul meg. Inspiratív, otthonos képzési helyszíneinket a legkorszerűbb oktatási bútorokkal rendeztük be. Központjaink közösségi térként is funkcionálnak, és a bennük fejlődő, munkálkodó FIT-csoportok is képükre formálják, alakítják.

Miskolci központunk a belvárosban, a Szemere Bertalan utcában helyezkedik el. Tágas, hangulatos nagypolgári lakásból alakítottuk ki: professzionálisan felszerelt, nagy oktatási helyiség és kényelmes ülőbútorokkal berendezett csoportszoba fogadja diákjainkat, vendégeinket. A központvezető irodája mellett egy tisztálkodóhelyiség, előszoba és egy felszerelt konyha tartozik hozzá. A képzések közbeni ebédet biztosító Impresso Vendéglő alig két perc távolságra helyezkedik el központunktól.

Nyitott iroda nyitvatartása: egyeztetés szerint.

 

 

Régió jellegzetességei Régió jellegzetességei
Miskolci csapatunkról
Miskolci központunkra igazán illenek az MCC FIT hívószavai: „Kaland, közösség, kihívás!” Miért is? Az eddigi közösen töltött idő alatt sikerült egy igazán jókedvű, egymást segítő, különösen jó közösséget kovácsolni, melynek egyformán részesei a diákok, az önkéntesek, valamint a központ vezetője és asszisztense. Az oktatási napokon kívül...
Hírek Hírek
Új kalandok, új kihívások - nincs megállás e félévben sem!
Drónok harcától és boncolásig. A FIT Program második éve is számos izgalmas képzést biztosít diákjainknak. Az ötödikesek - tavalyhoz hasonlóan - ismét elmélyedhettek a robotikától kezdve a környezettudatosságon át a filmkészítésig, a hatodikosoknál pedig új tárgyak debütáltak. Hogy mik is? Kattintás után kiderül!
Hamarosan FIT-tábor - 100 tehetséges gyermek Csobánkán
Első alkalommal gyűlnek össze a FIT Program diákjai augusztus elején egy közös nyári táborozásra. Az öt napos rendezvény helyszíne a Csobánkai Közép-európai Cserkészpark, ahol gyönyörű természeti környezetben, a Dera-patak mentén találkoznak a FIT Program négy vidéki régiójának ifjú tehetségei.
Megjelent a FIT-füzet - minden, amit képzésünkről tudni lehet
Elkészült a Fiatal Tehetség Programot bemutató kiadvány, a FIT-füzet! Ebben képzésünk legfontosabb eredményei és jellemzői mellett bemutatkoznak a képzés koordinátorai, régióvezetőink, központjaink, illetve a pedagógusokkal és szülőkkel való együttműködésünk is megjelenik. A számos FIT-képpel, ábrákkal illusztrált füzet most már online is elérhető, megtekinthető!
Kaland, közösség, kihívás - A FIT Program első nyári tábora
Kaland, közösség, kihívás, valóban ez a három szó jellemezte legjobban a Mathias Corvinus Collegium által szervezett Fiatal Tehetség Program első nyári táborát Csobánkán, ahol közel száz gyermek gyűlt össze, akik hatalmas élményekkel gazdagodtak! Beszámoló a közösen eltöltött fergeteges öt napról!
Cápák, ráják és varázsóra - élményprogram külső helyszíneken
A pécsi és a miskolci diákok a sok tanulás után egy jól megérdemelt kirándulással lazítottak. Óriáspizzákkal, mókás játékokkal, tengeriszörnyekkel, varázslással és planetáriumi érdekességekkel telt a szombat.
Elkészültek a FIT Program kisfilmjei!
Nézze meg a FIT Program videóit, és tudjon meg még többet a programról! Ismerkedjen meg diákjainkkal, régióvezetőinkkel és szakmai vezetőnkkel! Az alábbiakban megtekinthető minden régióról egy-egy riport, illetve egy összefoglaló film is képzésünkről, céljainkról, terveinkről.
Falmászás, múzeumozás, kincskeresés - februári FIT kirándulások
A FIT diákok egy jól megérdemelt kirándulással zárták a dolgos félévüket. Február 6-án a szolnoki és veszprémi, február 13-án pedig a miskolci és pécsi csapat indult meg előre kitalált úti céljuk felé. Falmászástól a szabadulásig, a Csodák Palotáján és az óriás pizzán át volt minden, ami egy jó kiránduláshoz kell!
Újraélesztéstől a filmforgatásig - A FIT-diákok első féléve
2015 októberében négy képzési központban, Szolnokon, Miskolcon, Veszprémben és Pécsett indult el az MCC FIT Program - régiónként 25 gyermekkel, egy-egy régióvezetővel, lelkes oktatókkal és önkéntesekkel. A tehetséggondozó képzés négy területre – egészségügy, pénzügy, természettudományok és médiaismeret – kalauzolta el diákjainkat, akik csoportmunkával és játékok révén sajátították el az új ismereteket.
Itt vannak a tavaszi FIT-programok!
Elkészült a FIT Program második féléves képzésterve! Izgalmasabbnál izgalmasabb foglalkozások várhatóak tavasszal is, a robotok világától az újrahasznosítható háztartási hulladékok titkáig számos területet bebarangolhatunk. Programok, időpontok, oktatók és minden tudnivaló a kattintás után!
Karitatív akcióban a FIT-diákok!
Tehetséggondozó programunkban fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalás szemléletét is elültetni diákjainkban, így karácsony közeledtével a magunk módján próbáljuk színessé tenné a rászorulók mindennapjait.
Elindult a FIT Program!
Országszerte elindult a FIT Program! Négy helyszínen kezdődtek meg képzéseink, amelyek során különböző témakörökbe kóstolhattak bele diákjaink. Avagy a műtüdőkészítéstől a hamis pénzek felismeréséig... az első hónap eseményei!
Rulett és életmentés
A FIT Program novemberben sem veszített lendületéből! Megkezdődtek ugyanis a második képzési blokk FIT-szombatjai. Így minden városban új témák kerültek terítékre, és most már a pécsi diákok is profi életmentőkké váltak.
Mikulás-nap a FIT-központokban
December 5-én a Mikulás megérkezett a FIT-központokba is egy jó hangulatú kézműves foglalkozás keretében. E rendhagyó szombaton ugyanis nem volt hagyományos értelemben vett képzés, hanem a napot kis közösségünkre és persze a karácsonyi ajándékoknak szenteltük.
További hírek
Elérhetőségek
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás