Szülők Akadémiája

Hiszünk abban, hogy a gyermekek nevelésének, szocializációjának elsődleges közegében, a családban kezdődik minden tehetséggondozó munka. Kiemelkedő képességű gyerekek intellektuális és emocionális fejlődésében gyakori jelenség a diszszinkrónia, amikor a gyermek érzelmi kibontakozását meghaladja az intellektuális fejlődés, amely kihívások elé állítja közvetlen környezetét, így a szülőket is.

A felmerülő kérdések megválaszolása, a támogatói szülői attitűd tudatosítása és kialakítása érdekében rendezvénysorozatot szervezünk a szülők és érdeklődők részére, amelynek keretében résztvevők a tehetséggondozás szülői hátterével kapcsolatban hallgathatnak meg előadásokat. 

A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk minden évben két szinten valósul meg: egyrészt exkluzív előadások a FIT Programban résztvevő szülők részére, másrészt a régióközpontokban szervezett nyitott rendezvények minden érdeklődőnek. Idén tavasszal Dr. Kádár Annamária, a mesepszichológia legnagyobb haza szaktekintélye várta az érdeklődő szülőket.

Az alábbiakban tájékozódhat a soron következő rendezvényekről, illetve az eddigi előadások fényképes-mozgóképes beszámolói is elérhetőek:

Aktuális rendezvényeink
Szülők Akadémiája - 2018. március 10. Budapest
A 2018 tavaszán újraindul a Szülők Akadémiája programsorozatunk, amelynek keretében Pál Feri, római katolikus pap és mentálhigiénés szakember, valamint válogatott atléta lesz a vendégünk.
Korábbi rendezvényeink
Szülők Akadémiája - 2017. május 19. Szolnok
A 2017 tavaszán Szolnokon is folytatódik a Szülők Akadémiája programsorozatunk, amelynek keretében TARI ANNAMÁRIA, klinikai szakpszichológus, számos sikerkönyv szerzője a vendégünk. A kamaszok útkeresésétől a kiemelkedő képességű gyermekekkel kapcsolatos szülői kihívásokig számos témát érint majd előadásában, amely regisztrációt követően ingyenesen megtekinthető.
Szülők Akadémiája - 2017. április 25. Pécs
A 2017 tavaszán Pécsett is várjuk az érdeklődőket, ahol DR. BOLDIZSÁR ILDIKÓ, a meseterápia jeles képviselője tart előadást. Ennek fókuszában a mesék nevelő hatása, a konstruktív szülői szerepvállalás áll. Személyes történetek és nemzetközi kutatási eredmények tükrében mutatja be a legfontosabb nevelési kérdéseket, kihívásokat, amelyekkel a 21. század szülői találkozhatnak.
Szülők Akadémiája - 2017. április 5. Miskolc
"Szülői szerep a tehetséggondozásban" - A Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretében április 5-én DR. BAGDY EMŐKE, a Fiatal Tehetség Program egyik fővédnöke tart ingyenes előadást a tehetséggondozás témakörében Miskolcon, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt! További információk a kattintás után.
Szülők Akadémiája - 2017. március 23. Budapest
"Én, a mesehős" - A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk budapesti állomásán DR. KÁDÁR ANNAMÁRIA mesepszichológus, a Fiatal Tehetség Program egyik fővédnöke tart ingyenes előadást március 23-án, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt! További információk a kattintás után.
Szülők Akadémiája - 2017. március 22. Veszprém
"Én, a mesehős" - A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk keretében DR. KÁDÁR ANNAMÁRIA mesepszichológus, a Fiatal Tehetség Program szakértője tart ingyenes előadást március 22-én Veszprémben, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt! További információk a kattintás után.
Szülők Akadémiája - Szolnok 2016. tavasz
2016. tavaszán Szolnokon is megtartottuk a Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunkat dr. Kádár Annamáriával, a FIT Program védnökével. Az előadás a mesei fordulatok tükrében mutatta be a felnőtté válás rögös útját, a különböző életszakaszokhoz kapcsolódó dilemmákat. A program végén kötetlen beszélgetés és kis állófogadás várta a résztvevőket.
Szülők Akadémiája - Miskolc 2016. tavasz
Dr. Kádár Annamária 100 érdeklődőnek tartott nagy sikerű előadást a Szülők Akadémiája programsorozatunk keretein belül Miskolcon. Itt több fontos téma előkerült, így például a napjainkban sokat emlegetett „kapunyitási pánik”. Nincs olyan mesehős, aki reggel felkel és leül reggelizni, a mese akkor kezdődik el, amikor a mesehős feláll és elindul otthonról, mondta Kádár Annamária. A gyermekek sokat tanulhatnak a mesehősöktől, akiknek megvan a megfelelő életbátorságuk ahhoz, hogy kilépjenek komfortzónájukból.
Szülők Akadémiája - Pécs 2016. tavasz
„Annak a gyermeknek, aki mesét hallgatva nő fel, varázspálcája a saját elméje lesz, és képzelete, érzelmi intelligenciája segíti majd a megpróbáltatások közepette.” Dr. Kádár Annamária Pécsett a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretin belül tartott előadást a mese szerepéről a gyermekek érzelmi fejlődése során közel 100 érdeklődőnek.
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás