Szülők Akadémiája - 2019. február 27. Veszprém - TELTHÁZ!
A 2019-es rendezvénysorozatunk első előadója Balatoni József, Jocó bácsi volt, aki izgalmas témával várt minden érdeklődőt a veszprémi Szülők Akadémiájára!

2019. február 27. - 17:00

AGÓRA Városi Művelődési Központ - 8200 Veszprém, Táborállás tér 1.

 

 

Az MCC FIT Program kiemelt célja, hogy a szülőkkel együtt segíthesse a tehetségek kibontakozását. A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk szakértő előadói ezért szemléletformáló előadásokkal és gyakorlati tanácsokkal járulnak hozzá e nehéz pedagógiai küldetéshez. Az előadások sok éves tapasztalatokat összegeznek, emellett pszichológiai ismeretekkel és praktikus információkkal is szolgálnak.

Veszprémi rendezvényünk vendége BALATONI JÓZSEF. 

A sikeres tanítási, tanulási folyamat egyik alappillére nem más, mint a szabadság. Ez a fogalom sokszor megfoghatatlan, mégis ha érezzük, akkor azonnal tudjuk, hogy igen, ez az. Hisz akkor minden sokkal egyszerűbb, sokkal könnyebb és gördülékenyebb. Sokszor nem is értékeljük igazán, milyen jó is szabadon lenni, egészen addig, amíg ezt esetleg valaki le nem korlátozza nekünk. Mert akkor viszont nagyon is megérezzük, a húsunkba vág.

Hogyan lehet megvalósítani az órán a szabad tanítást? A képlet nem olyan nehéz: meg kell találnia a pedagógusnak azokat a módszereket, amelyben önazonos tud lenni, majd ebben kialakítani a saját technikáit. A lényeg az, hogy megkötések nélkül tudjon a pedagógus létezni a teremben. Persze, kellenek a keretek, de nem pontról pontra, percről percre megszabott keretek, hanem valami nagyon tág határokkal körbevett rendszer. Ezzel pedig bizalmat szavaz a rendszer a pedagógusnak abban, hogy mindig a legjobb tudása szerint, szakmailag felkészülten, a gyerekek érdekeit és fejlődését szem előtt tartva teszi a dolgát. Van még hova fejlődni ebben…

A szabad tanítás nélkülözhetetlen eleme a szabad tanulás biztosítása. Igen, nyugodtan lehet a gyerekek keretein is lazítani. Nem feltétlenül kell mindent előírni nekik, mindent készen adni a szájukba. Ha maguk keresik meg, fedezik fel az információkat, akkor sokkal hatékonyabban és könnyebben fognak tanulni, sikeresebbek lesznek ezen a téren. A másik fontos eleme ennek pedig az, hogy a diákokat meghagyjuk gyereknek lenni, hagyjuk őket játszani. Hisz az állatvilágból kiindulva nincs jobb tanulási mód és stratégia, mint a játék. A tanórán pedig a mi feladatunk ezt biztosítani számukra. A kivitelezés nem könnyű, hisz sok plusz készülést igényel a pedagógus részéről, de higgyünk abban, hogy ezzel megkönnyítjük az ő dolgukat, hozzásegítjük őket a kibontakozásukhoz.

És hogyan lehet ezt kivitelezni és elérni? Február 27-én a veszprémi Szülők Akadémiáján kiderül.

Jocó blogger és vlogger, alapítója és szerzője a Jocó bácsi világa közösségi oldalnak, mely népszerűségét saját élményeken alapuló, néha kendőzetlenül őszinte humorának, szemléletformálásának és lényeglátásának köszönheti.

 „Hiszek az életre nevelésben, az őszinteségben és az együttműködésben” – fogalmaz az író.

A regisztáció lezárult! Köszönjük a jelentkezést!  

 

Információ, kapcsolatfelvétel:

Dr. Csinády Rita veszprémi régióvezető - 

Fábián Réka veszprémi régiókoordinátor - 

A rendezvényen lehetőség nyílik a FIT Programot mint egy innovatív oktatási módszerekkel dolgozó képzési formát is megismerni.

Az esemény folyamatosan frissülő Facebook-oldala megtekinthető itt.

Vissza