Szülők Akadémiája - 2018. április 26. Miskolc
Miskolci központunkban is megrendezésre került a Szülők Akadémiája programsorozatunk, ahol Fegyverneki Gergő, oktatási szakértő volt a vendégünk.

A Fiatal Tehetség Program rendezvénye

2018. április 26. - 17:00

Polgármesteri Hivatal Díszterme - 3525 Miskolc, Városház tér 8., I. emelet

 

 

Az MCC FIT Program kiemelt célja, hogy a szülőkkel együtt segíthesse a tehetségek kibontakozását. A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk szakértő előadói ezért szemléletformáló előadásokkal és gyakorlati tanácsokkal járulnak hozzá e nehéz pedagógiai küldetéshez. Az előadások sok éves tapasztalatokat összegeznek, emellett pszichológiai ismeretekkel és praktikus információkkal is szolgálnak.

Miskolci rendezvényünk vendége BALATONI JÓZSEF. 

A sikeres tanítási, tanulási folyamat egyik alappillére nem más, mint a szabadság. Ez a fogalom sokszor megfoghatatlan, mégis ha érezzük, akkor azonnal tudjuk, hogy igen, ez az. Hisz akkor minden sokkal egyszerűbb, sokkal könnyebb és gördülékenyebb. Sokszor nem is értékeljük igazán, milyen jó is szabadon lenni, egészen addig, amíg ezt esetleg valaki le nem korlátozza nekünk. Mert akkor viszont nagyon is megérezzük, a húsunkba vág.

Hogyan lehet megvalósítani az órán a szabad tanítást? A képlet nem olyan nehéz: meg kell találnia a pedagógusnak azokat a módszereket, amelyben önazonos tud lenni, majd ebben kialakítani a saját technikáit. A lényeg az, hogy megkötések nélkül tudjon a pedagógus létezni a teremben. Persze, kellenek a keretek, de nem pontról pontra, percről percre megszabott keretek, hanem valami nagyon tág határokkal körbevett rendszer. Ezzel pedig bizalmat szavaz a rendszer a pedagógusnak abban, hogy mindig a legjobb tudása szerint, szakmailag felkészülten, a gyerekek érdekeit és fejlődését szem előtt tartva teszi a dolgát. Van még hova fejlődni ebben…

A szabad tanítás nélkülözhetetlen eleme a szabad tanulás biztosítása. Igen, nyugodtan lehet a gyerekek keretein is lazítani. Nem feltétlenül kell mindent előírni nekik, mindent készen adni a szájukba. Ha maguk keresik meg, fedezik fel az információkat, akkor sokkal hatékonyabban és könnyebben fognak tanulni, sikeresebbek lesznek ezen a téren. A másik fontos eleme ennek pedig az, hogy a diákokat meghagyjuk gyereknek lenni, hagyjuk őket játszani. Hisz az állatvilágból kiindulva nincs jobb tanulási mód és stratégia, mint a játék. A tanórán pedig a mi feladatunk ezt biztosítani számukra. A kivitelezés nem könnyű, hisz sok plusz készülést igényel a pedagógus részéről, de higgyünk abban, hogy ezzel megkönnyítjük az ő dolgukat, hozzásegítjük őket a kibontakozásukhoz.

És hogyan lehet ezt kivitelezni és elérni? Árpilis 26-án a miskolci Szülők Akadémiáján kiderül.

Jocó blogger és vlogger, alapítója és szerzője a Jocó bácsi világa közösségi oldalnak, mely népszerűségét saját élményeken alapuló, néha kendőzetlenül őszinte humorának, szemléletformálásának és lényeglátásának köszönheti.

 „Hiszek az életre nevelésben, az őszinteségben és az együttműködésben” – fogalmaz az író.

Az esemény ingyenesen látogatható, ugyanakkor a helyszínen lehetőség nyílik támogatni Programunkat. Nagylelkű hozzájárulását előre is köszönjük! Részvételi szándékát névre szóló regisztrációval tudja véglegesíteni! (Kérjük, amennyiben vendéget kíván hozni magával, külön regisztrációt készítsen részére is! Köszönjük!)

Információ, kapcsolatfelvétel:

Dr. Madzinné Ortó Ildikó miskolci régióvezető - 

Rácz Linda miskolci régiókoordinátor - 

A rendezvényen lehetőség nyílik a FIT Programot mint egy innovatív oktatási módszerekkel dolgozó képzési formát is megismerni.

Az esemény folyamatosan frissülő Facebook-oldala megtekinthető itt.

Vissza