Új kalandok, új kihívások - nincs megállás e félévben sem!
Új kalandok, új kihívások - nincs megállás e félévben sem!
Drónok harcától és boncolásig. A FIT Program második éve is számos izgalmas képzést biztosít diákjainknak. Az ötödikesek - tavalyhoz hasonlóan - ismét elmélyedhettek a robotikától kezdve a környezettudatosságon át a filmkészítésig, a hatodikosoknál pedig új tárgyak debütáltak. Hogy mik is? Kattintás után kiderül!

Az ötödikesek október elsején egy játékos csapatépítő keretében ismerkedtek meg egymással és a központok vezetőivel. Az első félévben a robotika (robotépítés és programozás), a média (filmkészítés és más mozgóképes technikák), az egészségügy (elsősegély, újraélesztés, sebkötözések), a pénzügy (felelős gazdálkodás, tőzsdejáték) és a természettudományok világából (igazi laboratóriumi kísérletek) szerezhettek ismereteket, a tavasz pedig a környezettudatosság, a felelős internethasználat, illetve a művészet és a matematika kapcsolatát vizsgáló foglalkozások köré épül.

A hatodikosok képzései is rengeteg izgalmat ígérnek! A színház világa betekintést nyújt a kulisszák mögé, megtanítja az improvizáció és a nyilvános szereplés fortélyait. A Jövőkutatás, űrfizika a Földön túli élet lehetőségeit vizsgálja a legújabb űrtechnológiai kutatások tükrében. Sci-fi és valóság határait feszegetve a Star Wars-univerzum tudományos alapjai is terítékre kerülnek. A Rejtélyes építészet játékosan beavat a középületek működésének titkaiba, az elmélet mellett egy helyi híres épület bejárásával, valamint saját készítésű maketteken keresztül. Az Egészségügyi tudatosság II. pedig a függőségek veszélyeire, elkerülésére hívja fel a figyelmet, illetve segítséget ad a táplálkozási és mozgási szokások helyes kialakításához.

Tavasszal hatodikosaink a digitális média keretében az internetes  mémek és gifek rejtélyeit bogozgathatják, a drónok világával találkozhatnak elméleti és gyakorlati szinten, folytathatják pénzügyi tanulmányaikat a tavalyi képzésre alapozva, továbbbá az élménybiológia során avatott boncmesterekké válhatnak, illetve érdekes biológiai vizsgálatokat is folytathatnak. Mindezt interaktív módszerekkel, dinamikus és játékos foglalkozások segítségével, fiatalos szemléletű oktatóink révén!

Kedvcsinálónak következzen alább néhány fénykép a hatodikosok képzéseiről, illetve néhány videó!

Természettudományos kísérletek Pécsett 2016
Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás