MCC FIT Élménypedagógiai tréning 2024 június
Tanulás játékosan és élményszerűen - ilyen volt az MCC Fiatal Tehetség Program élménypedagógiai tréningje

A tavalyi nagysikerű program után, június 15-én és 22-én inspiráló és motiváló élménypedagógiai tréning keretén belül gyűlt össze 35 MCC FIT oktató és munkatárs, alapozó és haladó csoportalakításban, hogy tovább bővítsék módszertani eszköztárukat, felkészülve ezzel a következő tanévre.

Az esemény célja az volt, hogy bemutassuk és megtapasztaljuk, hogyan tehetjük a kurzusainkat minél élménydúsabbá és interaktívabbá tehetséges 5-8. évfolyamos diákjaink számára. 

A tréning során számos gyakorlaton és játékon keresztül gyakorolhatták a résztvevők az élménypedagógia módszereit. Az oktatók és munkatársak aktívan vettek részt a változatos tevékenységekben, amelyek közül néhány a csapatépítést, együttműködést, kreativitást és a problémamegoldást célozta meg. A játékos feladatok és csoportos kihívások során minden résztvevő első kézből tapasztalhatta meg, hogyan válhat a tanulás egy izgalmas és szórakoztató folyamattá. 

A tréning végére minden résztvevő új ötletekkel és módszerekkel gazdagodott, amelyeket beépíthet majd saját oktatási gyakorlatába, tematikájába. Az együtt töltött idő alatt nemcsak szakmai ismeretekkel és tapasztalatmegosztásokkal, hanem közösségi élményekkel is gazdagodtak, amelyek tovább erősítették az oktatói csapatkohéziót. 

 

Összességében a tréning rendkívül sikeres volt, és minden résztvevő pozitív visszajelzéseket adott. Az itt megszerzett tudással és élményekkel felvértezve már izgatottan várjuk a következő tanévet, hogy diákjainknak minél színesebb és érdekesebb képzést kínálhassunk. 

 

Vissza