Merjünk mesehősök lenni! - Dr. Kádár Annamária előadása
Merjünk mesehősök lenni! - Dr. Kádár Annamária előadása
„Annak a gyermeknek, aki mesét hallgatva nő fel, varázspálcája a saját elméje lesz, és képzelete, érzelmi intelligenciája segíti majd a megpróbáltatások közepette.” Dr. Kádár Annamária Pécsett és Szolnokon a Szülők Akadémiája rendezvénysorozat keretin belül tartott előadást a mese szerepéről a gyermekek érzelmi fejlődése során.

Az előadásokon több fontos téma előkerült, így például a napjainkban sokat emlegetett „kapunyitási pánik”. Nincs olyan mesehős, aki reggel felkel és leül reggelizni, a mese akkor kezdődik el, amikor a mesehős feláll és elindul otthonról, mondta Kádár Annamária. A gyermekek sokat tanulhatnak a mesehősöktől, akiknek megvan a megfelelő életbátorságuk ahhoz, hogy kilépjenek komfortzónájukból. A próba-szerencse stratégiát az óvodás gyermekek még nagyon jól ismerik, ám ahogy idősödünk, hajlamosak vagyunk ezt elveszíteni.

Kádár Annamária szerint napjaink hétfejű sárkányának egyik feje a szabadidő hiánya. A mesehős sosem siet, mindig a jelenben él, van ideje megállni és segíteni az útjába kerülőknek. A gyermekek érzelmi fejlődése során elengedhetetlen, hogy a szülő ne időt szánjon, hanem időt szenteljen gyermekére, a gyermekek mindig kiszúrják, ha a szülő csak félig van velük. A szabadidő és a szabad játék, amikor a gyermek szabadon, a fantáziája segítségével játszhat szintén meghatározó fontosságú az érzelmi intelligencia fejlődésében, mondta a mesepszichológia hazai szaktekintélye.

Dr. Kádár Annamária, az MCC FIT Program védnöke legközelebb április 30-ai pedagóguskonferenciánkon, majd a miskolci Szülők Akadémiája rendezvényen ad elő.

 

Szülők Akadémiája Szolnokon
Szülők Akadémiája Pécsett
Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás