Hamarosan FIT-tábor - 100 tehetséges gyermek Csobánkán
Hamarosan FIT-tábor - 100 tehetséges gyermek Csobánkán
Első alkalommal gyűlnek össze a FIT Program diákjai augusztus elején egy közös nyári táborozásra. Az öt napos rendezvény helyszíne a Csobánkai Közép-európai Cserkészpark, ahol gyönyörű természeti környezetben, a Dera-patak mentén találkoznak a FIT Program négy vidéki régiójának ifjú tehetségei.

Az egyhetes rendezvény célja, hogy a Fiatal Tehetség Programban résztvevő diákok megismerjék egymást, ezért a tábor során fontos szempont, hogy a programokon az egyes régiók diákjai vegyes összetételű csapatokban vegyenek részt.  Ezáltal nemcsak könnyebben megismerik egymást a gyerekek, hanem az együttműködésen alapuló megismerést is újabb keretek között gyakorolhatják.

A táborban változatos és izgalmas programok várják a szolnoki, miskolci, pécsi és veszprémi résztvevőket. A komplex tehetséggondozás jegyében a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket sajátíthatnak el a képzéshez szorosabban kapcsolódó programok során, de természetesen a vidámság és a játék is fontos szerephez jut majd a héten. Nagy várakozással nézünk a természet titkait megmutató kísérletek, a rendhagyó önismereti foglalkozás és a sötétedés után felfénylő meseerdő elé is. 

A program fénypontja minden bizonnyal Az Év Ifjú Tehetsége díjak kiosztása lesz. Ebben az elismerésben minden régióból két gyermek részesül, akik az elmúlt egy képzési év során a legnagyobb előrelépést tették fejlődésükben. Ezen túl az utolsó tábori estén fény derül arra is, hogy kik kapják az egyes vidéki központoktól - régiónként szintén ketten - Az Év Csapatjátékosa címet.  Olyan gyerekek részesülnek az elismerésben, akik a képzés során az együttműködésben, a közös gondolkodásban, feladatmegoldásban jeleskedtek, akik szívesen tesznek az MCC FIT-közösségért. A dicséreten kívül értékes jutalmak is várják a díjazottakat, melyeket a PADS és a PADA Alapítványoknak köszönhetően adhatunk át a kiválóan szereplő diákoknak.

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás