Elindult a FIT Program!
Elindult a FIT Program!
Országszerte elindult a FIT Program! Négy helyszínen kezdődtek meg képzéseink, amelyek során különböző témakörökbe kóstolhattak bele diákjaink. Avagy a műtüdőkészítéstől a hamis pénzek felismeréséig... az első hónap eseményei!

Miskolcon októberben az egészségügy és az elsősegélynyújtás rejtelmeivel ismerkedhetett meg a FIT csapat dr. Constantinovits Miklós vezetésével, így a sebkötözések gyakorlására is sor kerülhetett, és az újraélesztés titkai feltárultak. A második miskolci képzési alkalom a mentősök világába vezetett el, diákjaink megrohamozhatták a miskolci rohamkocsi-állomást, ahol szakszerű körbevezetést kaphattak, illetve nagy népszerűségnek örvendett a tüdőmodellezés is.

Veszprémben a természettudományos kísérletek voltak terítéken, Lautenbach Krisztina vezetésével gyártottak a diákok önmagától felfújódó lufit, illetve a különböző anyagok egymással való látványos reakcióit figyelhették meg. A kísérletezések során igazi laboratóriumi eszközöket használhattak, amik teljesen élethűvé tették a FIT-laboratóriumot.

Szolnokon Nagy Máté révén a pénzügyekkel foglalkozott a FIT-csapat, többek között átvilágítottak bankjegyeket, hogy hamisságukat kiderítsék, megismerkedtek a szerencsejátékok veszélyeivel (rulettezhettek), illetve egy tőzsdeszimulátort is kipróbálhattak. A második alkalommal a vállalkozások világába pillantottak be, és megismerkedtek a nagy cégek működésével. Persze emellett olyan praktikus témákban is élénk beszélgetések folytak, minthogy miképpen oszthatjuk be legjobban a zsebpénzünket.

Pécsett a média kulisszatitkai tárultak fel. Az első képzésen Deák Zsófiával a hírek természetét tapasztalhatták meg diákjaink, illetve az interjúkészítés fortélyait is elsajátíthatták. A második foglalkozáson Tímár Borbála vezetésével taumatrópot készítettek, illetve stop motion-videókat forgattak a legkülönbözőbb témákban. Itt is végig kis csapatokban dolgoztak, hogy aztán egymás előtt mutathassák be munkájukat.

Összességében remekül alakult az októberi FIT-képzés, és már alig várjuk, hogy számot adhassunk a következő időszak fejleményeiről!

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás