Pedagóguskonferencia 2019

A Mathias Corvinus Collegium módszertani konferenciája


Program:

9:00-10:00    Regisztráció

10:00-10:30  A konferencia megnyitása

  • Dr. Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatójának köszöntője
  • Constantinovits Milán bemutatja a Fiatal Tehetség Programot
  • Wittmann Zsolt bemutatja a Középiskolás Programot

10:30-11:30  Bevezetés a vitázás módszertanába - Dr. Tanács János, tanszékvezető, Neumann János Egyetem

11:30-11:40  Kávészünet

11:40-12:40  A tanulás új formái: esettanulmány versenyek - Ábrahám Zsolt, ügyvezető, Case Solvers

12:40-13:40  Ebédszünet

13:40-14:40  Workshopok I.

  • Ábrahám Zsolt: Esettanulmány-megoldás a gyakorlatban
  • Fegyverneki Gergő: Diákbarát megoldások a biztonságos internethasználat és a médiatudatosság tanításához
  • Dr.Tanács János: Az érvelési képességek fejlesztése
  • Varga Balázs: Az érzelemfejlesztés lehetőségei iskolai környezetben
     

14:50-15:50   Workshopok II.

  • Ábrahám Zsolt: Esettanulmány-megoldás a gyakorlatban
  • Fegyverneki Gergő: Diákbarát megoldások a biztonságos internethasználat és a médiatudatosság tanításához
  • Dr.Tanács János: Az érvelési képességek fejlesztése
  • Varga Balázs: Az érzelemfejlesztés lehetőségei iskolai környezetben -
    a jelentkezést a létszámkorlát elérése miatt lezártuk

15:50-16:00 Kávészünet

16:00-17:00  Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban - Dr. Kádár Annamária mesepszichológus előadása

Az esemény sajtónyilvános.

 
A konferencia előadói

Ábrahám Zsolt a Case Solvers ügyvezetője. Esettanulmány-versenyzőből lett vállalkozó, egyetemi oktató. Az elmúlt 7 évben 20 ország üzleti iskolájában tartott több mint 100 problémamegoldó tréninget. Az esettanulmány-megoldó képzések mellett 20+ rangos hazai és nemzetközi versenyre készített fel egyetemista diákokat. Szakterülete az esettanulmány-módszer vállalati alkalmazása az üzletfejlesztés, munkáltatói márkaépítés, valamint a toborzás területén. 2018-ban Juhász Istvánnal, a Case Solvers másik társalapítójával közösen felkerültek a Forbes magazin "Harminc sikeres fiatal 30 alatt" listájára.


Fegyverneki Gergő jelenleg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban, a Szent József Gimnáziumban és a Debreceni Egyetemen tanít, az Oktatási Hivatal szakmai fejlesztője. Mindennapi munkája során újfajta tanítási és tanulási módszerekkel fogallkozik, hogy a 21. századi diákok hatékony oktatásához megtalálja a megfelelő utat. Ezzel kapcsolatos jó gyakorlatait, kutatásait hazai és nemzetközi konferenciákon, műhely-foglalkozásokon mutatja be, rendszeresen publikál, és képzéseket tart. Az IKT eszközök mellett nagy figyelmet fordít a dramatikus irodalomtanításra, a meseterápiára és a kreatív médiapedagógiára is.
 


Dr. Tanács János a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszékének vezetője, az érvelés-, tárgyalás- és előadástechnika ismeretek oktatója és kutatója. Rendszeresen tart céges tréningeket, amelyeken kommunikációs tudását az üzleti és mérnöki szféra képviselőinek adja át. Az MCC Juniorképzés két féléves Logika kurzusának oktatója, valamit a Középiskolás Program rendszeres előadója, vitanapjának koordinátora. Érdeklődése középpontjában jelenleg azok a helyzetek állnak, amelyekben a puha készségek vagy hiányuk keményen, markánsan mutatkoznak meg.


Varga Balázs tanácsadó szakpszichológus, az MTA TTK Társadalom és Kulturális Pszichológiai Kutatócsoport munkatársa, egy budapesti általános iskola iskolapszichológusa. Az MCC FIT Program munkatársa, a program keretében tréningeket, előadásokat, csoportokat tart. Évek óta önkéntes munkát végez az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványnál. Érdeklődése középpontjában a gyerekek megfelelő pszichológiai közegének támogatása, illetve a pszichometriai módszertani ismeretek elsajátítása áll.

 


A FIT Program védnöke, dr. Kádár Annamária, a hazai mesepszichológia úttörő alakja Marosvásárhelyről származik, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán diplomázott pszichológusként. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapest Műszaki Egyetemen szerzett munka- és szervezetpszichológusi szakképesítést. Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi karán tanít, az óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon.

 

Vissza