Kontár Noémi
Kontár Noémi
Mentoroktató

Noémi építész tervező-művészként szerzett diplomát a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatójaként, a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben. Építész szakmai tapasztalatait elsősorban épületrevitalizáció terén volt alkalma bővíteni.

A belsőépítészethez szorosan kötődő lakástextilek hagyományos elkészítésével is foglalkozik, takács és szőnyegszövő kismesterségek oktatója. Fontosnak tartja a magyar népi kultúra eredeti forrásból történő megismerését, ízléses adaptálását. Néprajzi kutató-táborok szervezésében vállalt szerepéért 2013-ban Gáspár Simon Antal díjban részesítették.

Az egyetem befejezését követően a Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) ösztöndíjasaként a svájci magyar diaszpóra szolgálatában kulturális programok szervezésével foglalkozott, majd a KCSP hazai programkoordinátora volt a Miniszterelnökség (Nemzetpolitikai Államtitkárság) munkatársaként. Közigazgatásban szerzett tapasztalatait a Honvédelmi Minisztérium kötelékében volt alkalma tovább mélyíteni.

2017-ben csatlakozott az MCC Fiatal Tehetség Programjának oktatói csapatához. A „Rejtélyes építészet” című kurzuson keresztül kitűzött célja a téralkotás élményének átadása, a résztvevő gyerekek kreativitásának megmozgatása, valamint figyelmük kinyitása az építészeti értékek felé.

Vissza