Fodor Eszter
Fodor Eszter
Környezeti tudatosság

Eszter a Szent István Egyetemen végzett természetvédelmi mérnökként, illetve kulturális rendezvényszervezői képesítést is szerzett. Egészen kis korától kezdve lenyűgözte az állat- és növényvilág élete, sokfélesége, a természet szépségei, tájai, erdők-mezők, a minket körülvevő élő és élettelen környezet varázslata. Maga a természetvédelem, az ökológia és a környezettudatos szemléletmód gimnáziumi évei alatt vált meghatározóvá életében, ekkor döntötte el, hogy természetvédelmi biológia irányban fog továbbtanulni, valamint ekkortól volt nagy hatással családja és barátai hétköznapi életének „zöldülésére” is.

Gyerekkorában résztvevőként, idősebb korában pedig már mint szervező, vezető vett/vesz részt nomád jellegű táborokban, túrákon, melyeken legfontosabb alapelv a természet, és az élet tisztelete, megőrzése, megismerése, megszeretése. Gimnáziumi évei alatt az iskola madárbarát kertjében heti rendszerességgel madáretetéseket szervezett az ötödikes évfolyamoknak. Cserkészvezetőként számos ifjúsági program szervezésében aktív, a gyerekekkel, fiatalokkal való foglalkozásban nagy tapasztalattal rendelkezik, jelenlegi munkahelyén bölcsődés korosztálynak is tart „természet ismergető” foglalkozásokat. Fontosnak tartja a világ ezer csodájának játékos, közösségben történő felfedezését, tanulgatását, valamint a természethez való kötődés kialakítását, hiszen a törődésnek, a védelemnek alapja, hogy szeressük, közelinek érezzük azt, amire vigyázni akarunk.

Eszter a 2019-2020-as FIT Kaland tehetségverseny szervezői munkájában is részt vett a feladatok környezetvédelmi lektoraként. 

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás