VI. FIT Kaland Tehetségverseny 2024. Döntő
Idén hatodik alkalommal rendezte meg az MCC Fiatal Tehetség Programja a FIT Kaland Tehetségversenyt
A versenyre összesen 174 háromfős csapat regisztrált az MCC-s városokból. A döntőn a tíz legjobb csapat mutatta be továbbfejlesztett pályamunkáját. A negyedikes diákok Budapestről, Csíkszeredáról, Debrecenből, Marosvásárhelyről, Pécsről, Szegedről, Székesfehérvárról és Szekszárdról érkeztek.
 
A verseny zsűritagjai Kontár Noémi és Kunstár András FIT-es mentoroktatók, valamint Tóth Ákos és Kovács Újszászy Péter FIT-es oktatók voltak.
 
Idén egy reneszánsz időutazásra hívtuk a csapatokat. A döntő során a versenyzők bemutatták az időutazásra szánt, egyedi tervezésű jelmezeiket, üzleti tervüket, saját népmeséjüket, és az általuk tervezett vár vagy palota makettjét, amelyet Mátyás királynak szántak.
 
A délelőtt legizgalmasabb pillanatai közé tartozott, amikor a csapatok előadták az általuk megírt népmese egyik jelenetét. A délutáni standolás során pedig hercegnők, apródok és álruhába bújt Mátyás királyok töltötték meg az MCC dísztermét. Minden csapat tűkön ülve várta, hogy megmutathassa munkájuk gyümölcsét.
 
A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, de végül sikerült meghozniuk a döntést:
 
Harmadik helyen végzett a Holdugrók csapata Marosvásárhelyről.
A második díjat az Énekmondók zsebelhették be, a csíkszeredai központból.
A dobogó legfelső fokára pedig a Debreceni Főnixek állhattak fel.
 
A FIT Program célkitűzése, hogy a diákoknak a tudást egy izgalmas kalanddá és közösségi élménnyé formálja. Mindez a tehetségversenyben maradéktalanul megvalósult, amit öröm volt a negyedikes csapatok arcán látni.
Vissza