Nyílt napok az MCC székesfehérvári képzési központjában
Sok szeretettel várjuk a Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári nyílt napjára! A nyílt napon lehetőség nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjába.

A PROGRAMOKRÓL:


A nyíltnapok látogatása minden esetben ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Természettudományos kísérletek

2022.06.02 (csütörtök) 15:00

Regisztráció: https://tinyurl.com/mccszfvarttk1

2022.06.12. (vasárnap) 15:00
Regisztráció: https://tinyurl.com/mccszfvarttk2

 

Csillagászat
2022.06.03 (péntek) 16:00
Regisztráció: https://tinyurl.com/mccszfvarcsill

Helyszín :
8000 Székesfehérvár Király Sor 30.

(Grand Inkubátorház) I.em

 

Fiatal Tehetség Programról


Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.
A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

 

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS KÍSÉRLETEK

Szeretnél egy napra tudós lenni? Szereted a látványos, izgalmas kémiai kísérleteket? Természettudományos kísérletekkel mutatjuk meg a kémia, a fizika és a biológia szépségeit. A látogatók izgalmas felfedezéseket tehetnek szakképzett oktatóink vezetésével, illetve biztonságos körülmények között kipróbálhatnak különféle kísérleteket is.

CSILLAGÁSZAT

Szereted a csillagászatot? Érdekel az űrfizika? Nyílt napunkon lehetőség lesz arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a távcsövek felépítésével és működésével. Ehhez lézeres kísérletkészlet segítségével maguk építhetik meg a teleszkópok prototípusait, majd később teljes valójában megszemléljük, jó idő esetében használjuk Magyarország legnagyobb bemutató távcsöveit. Megismerkedhetnek a kisbolygók és szupernóvák felfedezésére használt berendezés, a blink komparátor működésével is.

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.

További Információ:

Sándorovics Tímea Székesfehérvári régióvezető

E-mail: sandorovics.timea@mcc.hu

tel.: +36 30 914 8240

Vissza