Nyílt nap az MCC miskolci központjában
Sok szeretettel várjuk a Mathias Corvinus Collegium miskolci nyílt napjára! A nyílt napon lehetőség nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, valamint Középiskolás Programjának képzési kínálatába.

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 5. 10.00-15.00
Helyszín: 3530 Miskolc, Szemere utca 4. - megközelíthető a Csizmadia köz 1-3. irányából a sorompós parkolón keresztül

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.
A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:
A Természettudományos kísérletek kurzuson ötödik osztályos diákjaink izgalmas felfedezéseket tesznek és különféle kísérleteket próbálnak ki Fülöp Zsolt irányításával.
Időpontok: 10.00-12.00 és 13.00-15.00
A Pénzügyi tudatosság kurzus már hetedikes diákjaink részvételével zajlik, aminek keretében Földvári Gábor oktatónk érdekes szimulációs feladatok révén a start-upok világába kalauzolja a diákokat.
Időpontok: 10.00-12.00 és 13.00-15.00
Regisztrálni tehát a következő időpontokra tudsz:
10.00-12.00
13.00-15.00

Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.
Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

10:00-12:00 Dr. Kövér László: Globális problémák a globális klímaváltozás tükrében - avagy mit tehetünk saját magunk megmentéséért?
Napjainkban oly sokat hallani a globális klímaváltozásról, annak okairól, következményeiről. A mindennapi sajtó közleményei mellett a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk a jelenség közvetett és közvetlen hatásait. De mégis, honnan eredeztethető mindez? Milyen tényezők játszanak ebben szerepet? Milyen hatásokkal kell számolnunk? És végül – ami talán a legfontosabb – mi magunk mit tehetünk a környezetünk megóvása érdekében? Az előadás során egy képekkel gazdagon illusztrált globális utazást fogunk tenni, amely végén mindenki környezettudatosabb, „zöldebb” szemlélettel térhet haza otthonába.

13:00-15:00 Lanku Máté: Bevezetés a vitakultúrába
A vita műfaja mindennapos részét képezi az életünknek. De, hogy tudjuk megkülönböztetni a vagdalkozó vitatkozást a racionális vitától? Milyen érveléstechnikai alapokkal tudjuk alátámasztani álláspontunkat? Hogyan ismerhetjük fel az érvelési hibákat?
Amennyiben a fenti kérdések valamelyikére szívesen kapnál választ, várunk sok szeretettel a miskolci nyílt nap Bevezetés a vitakultúrába című szombat délutáni programján.

Természetesen az érdeklődők találkozhatnak a programok vezetőivel, akikkel kötetlen formában lehet beszélgetni a lehetőségekről.

Regisztráció:

https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-miskolci-nyilt-nap-regisztracio?fbclid=IwAR0LbjoRBBkWMdR1GxdEGqWyHOezypibbhwNaHjMKWi8L7wAdKyoPBC14sM

Vissza