Márciusi FIT Klub események
Ez történt a FIT Klubban 2024 márciusában

Sajtkészítés, hazánk földrajzi kincsei és nemzeti kincsünk, a ló - a Fiatal Tehetségek Klubja történései mostanában 

 

Továbbra is megállíthatatlanul, óriási lelkesedéssel és kíváncsisággal övezve zajlanak az MCC FIT Program Fiatal Tehetségek Klubja foglalkozásai. A foglalkozások tárháza végtelen, ahogy a diákok buzgalma is a különböző témakörök és tevékenységek megismerése iránt. 

A Békéscsabai Klub-diákok egy igazi kulináris mesterségbe, a sajtkészítésbe leshettek bele Prekop János - földrajz, rajz és média szakos tanár, valamint sajtbíra segítségével. A sajtkészítés mellett a sajtműhelyt vállalkozási szempontból is megismerhették a résztvevők. 

A beregszászi FIT Klub eseménye tájház látogatás volt a Salánki Tájház munkatársai jóvoltából. Itt a húsvéttal kapcsolatos különböző szokásokat ismerhették meg a gyerekek. Kecskeméten Trungel Aranka szalmafonó, népművész bővítette a diákok húsvétról való tudását Tavaszi népi hagyományok foglalkozás keretein belül.

Kolozsváron a ritmusé volt a főszerep a Fiatal Tehetségek Klubja körében, ugyanis Ferencz Áron foglalkozásvezető az ütős hangszerek világát mutatta meg az érdeklődőknek ritmusgyakorlatok, zenehallgatás és történelmi áttekintés közben. Marosvásárhelyen Empátia-kuckó nyílt Nyikó Anetta közösségi aktivista és programozó által, aki mozgásában korlátozott, így ezt az életmódot ismertette meg a diákokkal.  

 

 

Szegeden Magyarország kincsei témakörben tartott foglalkozást Izing Máté Antal az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola földrajz és történelem szakos tanára, a Budapesti Corvinus Egyetem doktorandusza. A foglalkozás keretében az oktató bemutatta hazánk természeti kincseit és geológiai képződményeit. Veszprémben dr. Csinády Rita képviselet-vezető tartott foglalkozást Nemzeti kincsünk: a ló címmel, ahol a diákok arra keresték a választ, hogy mit és miért csinál a ló, hogyan kommunikál társaival, melyek a híres magyarok lovai és kik a híres magyar lovak. 

Rengeteg új ismeretre tehettek szert Fiatal Tehetségek Klubja diákjaink szakértő oktatóink segítségével az utóbbi időben. A folytatásban is cél a témakörök színes, élménygazdag megismertetése a kíváncsi diákokkal.  

 

Vissza