Februári Fiatal Tehetségek Klubja eseményeink
Hazánk mesterségei, levéltári ismeretek, néptánc, filmkészítés és hulladékból hangszerkészítés - februári Fiatal Tehetségek Klubja események

Februárban is színes témakörök és megannyi alkotó, játékos foglalkozás várta a kíváncsi Fiatal Tehetségek Klubjára jelentkező diákokat a Fiatal Tehetség Program szervezésében.  Győrben a hazai mesterségekkel, például a gyertyaöntés folyamatával ismerkedhettek meg a diákok Tóth László történelem-földrajz tanár segítségével.  

Levéltár-pedagógia foglalkozáson Játsszunk levéltárost! címmel vehettek részt szombathelyen a történelmi források világára nyitott diákok dr. Pál Ferenc történész, főlevéltáros vezetésével.  

 

Sepsiszentgyörgyön a népies hangulat, néptánc és népszokások kerültek fókuszba a Virág Endre, a Háromszék Néptáncegyüttes igazgatója és Virág Imola oktató tánclépései nyomán. Szekszárdon Kovács Gábor muzsikus varázsolta el a diákokat szemkápráztató használati tárgyakból és hulladékokból készült hangszereivel, majd kreativitásukra támaszkodva, a diákok is készíthettek rendelkezésükre álló hulladékokból hangszereket. 

Zalaegerszegen Zala vármegye megismerése került sorra, a diákok ugyanis ellátogattak a Mindszentyneum kiállításra. 

 

A Filmkészítés rejtelmei című foglalkozáson a filmkészítés és forgatókönyvírás folyamatába kaphattak betekintést a budapesti diákok Tóth Martin FIT-es oktató rendezésében. Hasonló témakörben bővítették tudásukat a csíkszeredai gyerekek is, hiszen ők a színészetben próbálhatták ki tehetségüket Csepeli Zsolt FIT-es oktató által. Székelyudvarhelyen Benedek István FIT-es oktató pedig az internetes világ biztonságos használatára oktatta a diákokat, például jelszó típusokat elemezve, a cyberbullying témáját körüljárva és az adathalászat kockázatait ismertetve. 

Kíváncsian várjuk, hogy a sok izgalmas és hasznos februári foglalkozás után, milyen érdekességeket tartogat majd a Fiatal tehetségek Klubja diákjai számára a március. 

Vissza