Elindult az oktatás a székesfehérvári FIT-központban!

Többszörös túljelentkezés után két napos felvételi eljárás során választották ki azt a 25 ötödik osztályos diákot, akik februárban megkezdhették tanulmányaikat és közösségi életüket a FIT Program székesfehérvári régióközpontjában. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Magyarország legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat. Az ország számos pontján futó, jelenleg több, mint 700 kisdiákkal rendelkező Fiatal Tehetség Program idén nyitotta meg kapuit Székesfehérváron.

 

A gyerekeket egy csapatépítő foglalkozás után az elmúlt hétvégén az Egészségügyi tudatosság kurzus várta a Központban, ahol játékos feladatokon keresztül sajátíthatták el a segélyhívás fortélyait, megtanultak többek közt újraéleszteni, kötözni, és a káros szenvedélyekről való megfigyeléseiket is rendszerezték. A diákok irigylése méltó energiával és lelkesedéssel vettek részt az élménypedagógiai alapokon nyugvó szombati kurzuson, okos, értelmes, gyakran humorral fűszerezett meglátásaikkal, feladatmegoldásaikkal színesítették a napot.

 

Már most összetartó, közösségi csapatot alkotnak, pedig még csak az út elején tartanak:

A félév során várja őket a robotika világa, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, kísérleteznek, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek és a pénzügyi látásmódjuk formálására is sor kerül majd. A FIT Program egészen nyolcadikas korukig kíséri el a diákokat, így amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés közösségépítő céljai is megvalósulhatnak, hogy az évek alatt minél erősebb kötelék alakulhasson ki az MCC-s diákok közt. Szabadidős élményprogramokkal kedveznek majd a gyerekeknek, pszichológiai előadásokkal a szüleiknek, de nem maradhatnak el a közös, családi kirándulások, piknikek sem.

Az ötödikesek első kurzusnapján egy különleges vendég is meglepte a fehérvári csapatot: Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója szeretettel üdvözölte a FIT-es diákokat, akik hosszan faggatták őt lehetőségeikről, az előttük álló karrierútról az MCC-n belül. Nem véletlenül, hiszen a tervek szerint hamarosan a székesfehérvári régióközpontban is megvalósulhat az intézmény következő képzési szintje, a Középiskolai Program.

A Fiatal Tehetség Program sikeres indulása pedig záloga a folytatásnak: a FIT tavasztól várja majd azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik jövőre lépnek ötödik osztályba.

 

Kaland! Közösség! Kihívás! Ez a FIT Program, várunk Téged is!

 

További információt az alábbi fórumokon találnak rólunk honlapunkon (mcc.hu ; fit.mcc.hu), YouTube csatornánkon (MCC FIT) és hivatalos közösségi média oldalainkon.

 

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésükre:

Sipos Viktória

Email: vsipos@mcc.hu

Vissza