Mészáros Diána Szimonetta
Mészáros Diána Szimonetta
Középkori kalandok

Netta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szabad bölcsészet alapszakán végzett, művészettörténet specializáción, valamint teljesítette a történelem minor programot, de számos régészeti és filozófiai kurzust is hallgatott. Ásatások és falkutatási programok lelkes résztvevője. Szakmai gyakorlatát a Magyar Nemzeti Múzeum Történelmi képcsarnokában végezte. Jelenleg művészettörténet mestarszakon folytatja tanulmányait középkorra szakosodva, szintén a Pázmányon.

Hat éve foglalkozik kisgyerekekkel, de a tizenévesekkel is szót ért. Már gyermekként is vonzotta a középkor, meglepő módon nem az udvarhölgyek, hanem a csaták, lovagok és az egyszerű emberek világa, de emellett lenyűgözi a korszak művészete is. Kreatív, de gyakorlatias személyiség, ezért maga is jártas számos középkori tevékenységben, mint a kódexkötés vagy a középkori kardvívás.

Kurzusán megismerteti a gyerekekkel a középkor olyan érdekes részeit, amik kimaradtak a tanórákról. Számos érdekes kérdésre kaphatnak majd választ a diákok, mint például: Miért nem szabad rámutatni egy lovag címerére? Mit jelent, ha átlépsz egy kardot? Tényleg nem lehet futni páncélban? Hogyan lehetett mosogatni a középkorban? Milyen házakban éltek a középkoriak? Hogyan voltak képesek hatalmas katedrálisokat építeni? A foglalkozáson mind kiderül.

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás