Járványügyi intézkedések

MCC FIT Program 2020/2021-es tanév

A Covid 19-járvány második hulláma minden oktatási intézmény működését befolyásolja, így a FIT Program kurzusaira is hatással van. Az MCC vezetésével, a Program szervezőivel és oktatóival együtt ezért a legfontosabbnak tartjuk jelen helyzetben, hogy:

 1. a kormányzati előírások betartásával és a saját biztonsági intézkedések révén maximálisan törekedjünk a Programban részt vevők egészségügyi biztonságának megőrzésére,

 2. felkészüljünk a rendkívüli intézkedések (karantén, digitális oktatás) jelentette kihívásokra, és biztosítsuk a szakmai Program lehető legteljesebb megvalósulását,

 3. folyamatosan informálódjunk az egészségügyi vészhelyzetről és bevezetett rendelkezésekről,

 4. folyamatos tájékoztatást nyújtsunk a diákok, szülők és munkatársaink részére a biztonsági intézkedésekről, megelőzési tudnivalókról.

Mindezek tükrében, a Programban dolgozó egészségügyi stáb ajánlásainak figyelembevételével a FIT Program a következő járványügyi óvintézkedésekkel és oktatási tervekkel működik a 2020/2021-es tanévben:

 1. A kontaktalkalmakat (eseménynaptár szerinti foglalkozások, nyelvórák) és külső helyszíni foglalkozásokat a közoktatás működésével párhuzamosan mi is megtartjuk.

 2. Amennyiben egy régióban felfüggesztik a közoktatást, vagy digitális munkarendre állnak át, úgy a FIT Program is az adott régióban online oktatásra vált.

 3. Amennyiben egy-egy iskolában függesztik fel a rendes oktatást, abban az esetben az adott intézményből jövő diákok számára csak online módon tudunk bekapcsolódást nyújtani a hétvégi foglalkozásokba.

 4. Abban az esetben, ha egy központ digitális oktatásra áll át, a kontaktalkalmak időpontjában valós idejű online oktatást tartunk. Minden kurzus (az eredetileg 3 órás workshopok és a teljes napi szombati foglalkozások) is online formában, rövidített időkeretben valósulnak meg.

 5. Az online oktatásra felkészülve oktatóinkkal átdolgozzuk a kurzusok tematikáit digitálisan megvalósítható formátumra, szem előtt tartva a FIT Programra jellemző az interkatvitást, gyakorlatközpontúságot, sokszínűséget és csoportmunkát. Ehhez módszertani adatbázist építünk, illetve a diákokat is felkészítjük az átállásra.

 6. Akár hagyományos, akár online formában zajlik az oktatás, a kontaktalkalmakat kísérő e-learning-kurzusok továbbra is futnak, az oktatási portfóliót pedig oktatóvideókkal, opcionális feladatokkal bővítjük.

 7. Egy-egy központban vagy a FIT Program egészében bekövetkező oktatási munkarend változásairól a képzés szakmai vezetője az MCC vezetésével és kormányzati rendelkezésekkel összhangban, a Programot segítő orvosi stáb véleményét kikérve a régióvezetőséggel együtt hoz döntést, és tájékoztatja a résztvevőket, szülőket és oktatókat.

A kontaktalkalmak egészségügyi biztonságának érdekében hozott intézkedések

 1. Az oktatási alkalmak esetén a központba a kurzus szervezőin túl csak a diákok léphetnek be, így a szülőket arra kérjük, hogy az ajtóig kísérjék a diákokat a program kezdetén, illetve a képzés zárásakor is a központ előtt vegyék át őket. A központ előtt várakozva kérjük a másfél méteres távolság megtartását. Külön egyeztetés alapján természetesen biztosítunk lehetőséget a szülőknek a régióvezetőséggel való személyes konzultációra.

 2. A foglalkozásokon csak teljesen egészséges gyermek vehet részt, a Részvételi Szerződés III/15-ös pontja értelmében a szülő kötelessége és felelőssége a diákot megfelelő egészségügyi állapotban a képzésre eljuttatni. A járványhelyzetre való tekintettel fokozottan kérjük és ellenőrizzük ennek betartását, így az enyhébb náthás tüneteket mutató diákokat is távolmaradásra, illetve online részvételre kérjük. A központba érkező diákoknál lázmérést végzünk, hőemelkedés vagy láz esetén nem vehetnek részt a foglalkozáson.

 3. A központban minden diákot többszöri, alapos kézmosás és kézfertőtlenítésre kérünk. Ehhez módszertani felvilágosítást adunk, a kézmosást ellenőrizzük, és a fertőtlenítéshez szükséges felszerelést biztosítjuk.

 4. A képzési alkalmakon a központi bögrék használatát mellőzzük, így kérünk minden résztvevőt, hogy saját kulacsában hozzon innivalót a foglalkozásra.

 5. Az étkezések esetében, amennyiben nem külső helyszínen zajlik az ebédeltetés, saját evőeszközök használatát kérjük a diákoktól, illetve ezek hiányában a központ egyszer használatos, környezetkímélő evőeszközöket biztosít.

 6. A központot és az oktatási eszközparkot minden foglalkozás után fertőtlenítjük, az oktatótermeket rendszeresen szellőztetjük.

Bízunk abban, hogy az óvintézkedések betartásával, illetve a rendkívüli helyzetre való felkészüléssel az idei tanév is biztonságosan, gördülékenyen, teljes értékű oktatással valósulhat meg.

Csatolt állományok
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás