Nyílt nap az MCC székesfehérvári központjában
Nyílt nap az MCC székesfehérvári központjában
Sok szeretettel várjuk a Mathias Corvinus Collegium székesfehérvári nyílt napjára! A nyílt napon lehetőség nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, valamint Középiskolás Progamjának képzési kínálatába.

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 5. 10.00-14.00
Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1-2.

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.
FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.


Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

Hogyan készültek a világ leghíresebb építményei? Hogyan jut el egy felhőkarcoló a tervezéstől a felavatásig? Kinek mi a feladata az építőiparban?
Ezekre a kérdésekre ad választ az MCC FIT Program Rejtélyes építészet kurzusa, melybe most te is belekóstolhatsz! Csatlakozz Kontár Noémi és Herkli Mátyás oktatóinkhoz, építs makettet vagy tedd próbára tudásod egy építészeti kvíz kitöltésével. Mindeközben régiós kollégáink örömmel mesélnek neked és szüleidnek a rád váró FIT-es kalandokról, közösségről és kihívásokról.


Regisztrálni a következő időpontokra tudsz:
10.30-11.20
11.30-12.20
12.30-13.20
Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Városház tér 2. első emelet (volt házasságkötő terem épülete)


Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok


Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

10:15-10:45 Bartusz-Dobosi László: GPS – Irodalmi útvonaltervező (előadás)
10:15-11:45 Litkei Máté: tárgyalástechnikai szimulációs játék (workshop)
10:45-11:45 Dr. Ferkelt Balázs: Brexit, avagy az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból (előadás)
10:45-11:45 Bartusz-Dobosi László: GPS – Irodalmi útvonaltervező (workshop)
12:30-13:00 Bartusz-Dobosi László: GPS – Irodalmi téboly (előadás)
12:30-14:00 Dr. Ferkelt Balázs: Nemzetközi kapcsolatok (workshop)
13:00-14:00 Litkei Máté: Ki a felelős környezetünk állapotáért? (előadás)
13:00-14:00 Bartusz-Dobosi László: GPS – Irodalmi téboly (workshop)

 

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 03. 12:00.
A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint - 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: szekesfehervar@mcc.hu

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/mcc-szekesfehervari-nyilt-nap-regisztracio 

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás