II. FIT Kaland Országos Tehetségverseny
II. FIT Kaland Országos Tehetségverseny
Országos döntő a Brain Bar jövőfesztiválon! - 2019. május 31.

 

Kedves Gyerekek, kedves Pedagógusok!

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett II. MCC FIT Kaland Országos Tehetségverseny egy egyedülálló, több képzési területet felölelő országos tanulmányi csapatverseny, amely rendhagyó módon a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztályt szólítja meg.

A FIT Kaland célja, hogy a gyerekek csapatban együttműködve dolgozzanak egy izgalmas projekten, melynek révén Programunk képzési koncepciója mellett napjainkban fontos területekkel találkozhatnak, merülhetnek el bennük közelebbről.

A több tudományterületet felölelő országos tanulmányi csapatversenyben a 3 fős csapatoknak egy általuk előállított produktummal kell készülniük az általuk választott témakörben, melyek közé tartozik:

  • Boszorkánykonyha - a természettudományos kísérletek világa,
  • Gondolkodó robotok - a robotika rejtelmei,
  • Gazdálkodj okosan - a pénzügyi tudatosság témaköre,
  • Alkoss zöldben - a környezeti tudatosság,
  • Ízek birodalma - egészséges táplálkozás a tudatos egészségmegőrzés jegyében.

 

 

II. FIT Kaland Országos Tehetségverseny döntő - Brain Bar - 2019. május 31.

Képgaléria Beszámoló

 

A verseny felépítése

Nevezés: 2018. nov. 1. - dec. 14. 23:59 között

1. Online forduló: 2018. 12. 15. - 2019. 01. 25. 23:59 között, saját elektronikus rendszerünkben – A verseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot oldanak meg a csapatok, amit szövegesen és fényképekkel/videóval kell dokumentálni.

2. Regionális fordulók:

Miskolc - 2019. február 25.

Budapest, Veszprém, Kecskemét, Beregszász - 2019. március 1.

Szolnok, Pécs - 2019. március 7.

3. Országos döntő: 2019. május 31. - Brain Bar, Budapesti Corvinus Egyetem

 

Miért érdemes jelentkezni a versenyre?

  • A verseny a csapatmunkára épít, érdekes feladatokkal segíti a gyermekek összerázódását, érdeklődésük kibontakoztatását.
  • Nevezési díj nincs, a verseny teljes mértékben ingyenes.
  • Megismerhetsz olyan területeket, melyekkel korábban nem találkoztál, ötletedet megvalósíthatod barátaiddal, egy játékos feladat keretében.
  • A döntőbe kerülő, legjobb csapatokat és felkészítő pedagógusokat értékes nyereményekben részesítjük.
  • A legjobb csapat tagjai válogató nélkül bekerülhetnek a FIT Program következő év őszén induló évfolyamába.

 

 

Tekintsd meg az első FIT Kaland Országos Döntőjének kisfilmjét!

KÉPGALÉRIA - I. FIT Kaland - 2017/18

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Negyedikes általános iskolás (2018/19-ben negyedikes) csapatok jelentkezését várjuk!

A verseny plakátja itt is letölthető: FIT Kaland-versenyplakát

Egy csapatot 3+1 fő alkot; három negyedik osztályos diák és az őket segítő pedagógus vagy szülő, mint csapatkoordinátor.

Korcsoport tekintetében fontos figyelembe venni az eltérő külhoni iskolarendszerek miatt: a Magyarországon 4. osztályosnak megfelelő évfolyamokból várjuk a jelentkezéseket! – Ez Kárpátalja esetében már 5. osztályt jelent, ezért kérjük, Vajdaságból, Felvidékről, Erdélyből jelentkezők figyeljenek erre a regisztrációkor.

Jelentkezni 2018. november 1. és december 14. 23:59 között lehet, az ebben az időszakban lent feltüntetett regisztrációs űrlap elküldésével. A jelentkezést követően emailben küldünk értesítést a további részletekről.

A verseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot készítenek el a csapatok, melynek dokumentációját (szöveges leírás + fotó, akár videó is) kell feltölteniük a verseny online rendszerébe. Az izgalmas feladatok a FIT Program öt képzési területéhez kapcsolódnak: robotika, természettudományos kísérletek, egészségügyi alapismeretek, pénzügyi- és környezeti tudatosság.

A feladatok 2018. december 15-től érhetőek el és 2019. január 25. 23:59-ig lehet őket beküldeni. A leadást követően oktatóink értékelnek, és részletes visszajelzést adnak minden csapatnak.

A legjobb csapatokat személyes fordulóra várjuk a jelentkezéskor megjelölt város FIT-régió központjába a verseny 2. fordulójára. Minderről bővebb tájékoztatást küldünk a csapatoknak.

A Regionális fordulóból a hét régió I.helyezett csapatai jutnak tovább a verseny utolsó részébe, az Országos döntőbe.

 

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy az idei FIT Kaland Országos Tehetségverseny a Brain Barral, Európa legnagyobb jövőfesztiváljával együttműködésben valósulhat meg.

2019. május 30-31-én a Budapesti Corvinus Egyetem ad otthont a fesztiválnak, melynek keretében az emberiség jövőjét meghatározó tudósok, gondolkodók és aktivisták között a FIT Kaland országos döntőjének csapatai is képviselhetik magukat.

Versenyünk olyan kulcsterületekre fókuszál, amelyek a Brain Bar tematikájában is hangsúlyosan jelen vannak, legyen szó a természettudományok fontosságáról, a robotikáról, az egészséges táplálkozásról, a pénzügyi tudatosságról vagy a globális környezeti kihívásokról.

Az országos döntő folyamán a zsűri tagjai a versenyfeladatokat kidolgozó oktatóink lesznek:

Farkas Eszter – gyógyszerész, a természettudományos kísérletek, vagyis a Boszorkánykonyha feladványának megálmodója;

Varga Petra – dietetikus, az egészségtudatos táplálkozás és életmód elkötelezettje, Az ízek birodalma projekt kitalálója;

Vecsei Ákos – gépészmérnök, a robotika szakembere, a Gondolkodó robotok témakör kidolgozója.

 

Köszönjük támogatóinknak, hogy közreműködésükkel hozzájárultak a II. FIT Kaland Országos Tehetségverseny sikeres megvalósulásához:

Fő támogatóink: Brain Bar / Szerencsejáték Nonprofit Service Kft.

Támogatóink: Cinema City / Balatoni Hajózás Zrt. / Társasjáték világ/ Hadtörténeti Múzeum / Medvehagyma Ház Orfű / Malom Mozi Kecskemét / Borka Alkotóház / Béres Gyógyszertár Zrt. / Franczia Dániel / Fornetti / Kóborló könyvesbolt / Pannon Filharmonikusok / Anyukám mondta – Étterem / Veszprémi Petőfi Színház / Diósgyőri Vár / Miskolctapolca Barlangfürdő / Katona József Színház Kecskemét / Vár Bistro / Auchan Miskolc / Tini-Klub Miskolc / Sobri Jóska Élménypark / Kölyökpark / Hellasz Taverna Étterem / Futura Élménypark Mosonmagyaróvár/ Balaton Csillagvizsgáló – Balatonfűzfő / Bau Konténer Kft. / Herendi Porcelánművészeti Múzeum / Joós Andrea / Kemo-Épker Kft. /

 

 

FIT KALAND NYEREMÉNYEK

SAJTÓMEGJELENÉSEK

Hírekért és újdonságokért kövessék a verseny folyamatosan frissülő FB-oldalát!

A verseny részletes leírása és fontos technikai tudnivalók a Versenyszabályzatban olvashatók, kérjük, olvassák el!

Adatkezelésről és jogi vonatkozásokról tájékozódni az Adatkezelési Szabályzatunkból lehet.

Információkérés esetén érdeklődni a verseny koordinátoránál, László Edinánál tudnak

a fitkaland@mcc.hu e-mail-címen.

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás