FIT-Labor

FIT-Labor

A Fiatal Tehetség Program szervezésében megvalósuló FIT-Labor célja, hogy a Program iránt érdeklődő kisdiákoknak lehetőséget biztosítsunk a FIT-es légkör megismerésére egy élményközpontú foglalkozás keretében. A foglalkozás során a gyerekek játékos módon tanulhatnak, egyszerűbb, látványos kémiai kísérleteket végeznek, valamint betekintést nyerhetnek a kémia, fizika és biológia világába. A foglalkozás szakmai előadója dr. Farkas Eszter mentoroktató, akivel a 2021. szeptemberében induló ötödik évfolyamos diákok a képzés során is találkozhatnak.

 

FIT-Labor - Az oktató szemével

„A Mathias Corvinus Collegium által szervezett FIT-Laborok lehetőséget nyújtanak arra, hogy az érdeklődő gyerekek belekóstoljanak a természettudományos tantárgyak világába még azelőtt, hogy az iskolában tanóra keretében találkoznának vele. A FIT-Laborok nyitva állnak iskolai osztályok számára, de nyílt napok keretében is szívesen látunk minden kedves érdeklődőt. A hozzánk látogató gyermekek élményorientált és gyakorlatközpontú oktatási alkalmakon, biztonságos körülmények között kísérletezhetnek laborban is használt eszközökkel és vegyszerekkel. A kísérletek egy részét a diákok maguk is elvégezhetik, így magabiztosabban alkalmazzák majd a megszerezett tudásukat, a veszélyesebb kísérleteket pedig megtekinthetik oktatói bemutatás által. Néhány óra alatt az otthon is elvégezhető kísérletektől indulva eljutunk a komolyabb, látványos bemutatókig. A laborrá alakult központban, fehér köpenyben, a gyerekek igazi tudósnak érezhetik magukat!”

 

FIT-Labor - A régióvezetők szemével

„Élményekben gazdag, vidám keddi napon vannak túl azok a budapesti általános iskolások, akik ellátogathattak a FIT-labor elnevezésű eseményre.
A gyerekek látványos kísérleteket végezhettek, többek között kipróbálhatták, hogy mitől lesz masszívabb a buborék, hogyan tudnak titkosírást készíteni, ízelítőt kaptak abból, hogy milyen szuper hangulatban telik egy FIT kurzus.
Ajánljuk minden tudásra szomjas gyereknek.”
(Budapest 2021.06.15.)

 

JELENTKEZÉS
Melyik város FIT-Labor eseményén szeretnének részt venni?
Név:
Gyermek iskolája:
Szülő e-mail címe:
Honnan hallottak a FIT-Labor eseményről?
Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.
FIT mcc clouds
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás