Alkotóműhely

Alkotóműhely - Az oktató szemével

Az alkotóműhely megvalósítójaként két fő szempont lebegett a szemem előtt.  Szerettem volna az érdeklődő gyerekeket bevezetni néhány FIT kurzus világába, miközben egyedi és otthoni-iskolai közegben nem megvalósítható kreatív projekteket alkotni.

Az edzések témái éppoly sokszínűek, mint a FIT szombatok, fontos volt számomra a témaválasztás során, hogy különböző tudományterületek kurzusai bemutatásra kerüljenek. A programban az egymásra épülő foglalkozásokon, négy éven át tartó közösség építés zajlik, a kreatív alkotó alkalmak mind a négy év ,,órarendjéből" válogatnak. A humán, természettudományos és technikai témák mind a fiúkat mind a lányokat hasonlóképp megszólították.

A kreatív edzésekre érkező negyedikesek nyitottan, kíváncsian érkeztek, az első percekben igyekeztem a Program iránti érdeklődésüket megragadni, és a legfontosabb információkat, lehetőségeket, kötelezettségeket elmesélni, online felületeken bemutatni.

A kreatív alkotás szinte magától értetődően zajlott az általam előkészített eszközök, sablonok alapján.A gyermekeknek lehetősége volt saját ötleteiket is megvalósítani, így hasonló, de mégis egyedi munkák készültek. Talán ez a legfontosabb érték, hagyni a gyermekeket kibontakozni egy általunk megmutatott úton. Vizuális neveléssel foglalkozóként úgy vélem mind a Kreatív edzés mind a FIT program remek terepe a tehetséggondozásnak.

 

 

 

FIT mcc clouds
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás