Érdekességek Szolnokról és FIT-csapatunkról
Érdekességek Szolnokról és FIT-csapatunkról
Szolnok, a Tisza fővárosa. Ezeréves történelemmel rendelkezik a Tisza és a Zagyva folyó találkozásánál, az Alföld szívében. Az utóbbi években megfigyelhető infrastrukturális fejlesztések mellett (Kossuth téren sétálóutca kiépítése, Tiszavirág híd, új védgát és sétány a Tisza-parton, Agóra, Rep-tár, Sörárium, az egész várost átívelő forgalmas bicikliút) a 2015/16-os tanévben egy új színfolttal gazdagodott a város: megkezdte új, angolszász oktatási mintán alapuló tehetséggondozó programját a Tihanyi Alapítvány...

 

...A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjába az első 5.-es osztályunk a valódi kíváncsiság erejével érkeztek: mindannyian tapogatóztunk. Tudtuk, hogy mit akarunk: a megszokott oktatási formától eltérő élménypedagógiai módszerekkel dolgozó oktatást tehetséges, érdeklődő gyerekek számára, de mindenkinek új volt ez a helyzet. Az alsó osztályból a felső tagozatba átlépés igen komoly változás a tanulók életében és ehhez társult még a mi programunk, kéthetente szombatonként. Ám a kezdeti nehézségek a légkörnek, az oktatóknak köszönhetően fokozatosan feloldódtak és ezzel együtt kezdtek kialakulni az ismeretségek, barátságok. Eleinte csak a saját nemek között, aztán mire elértük a nyári tábort már a fiúk és lányok igazi tanulótársai lettek egymásnak. A csobánkai nyári tábor előtt jártunk a Csodák Palotájában, a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban családi nap keretében, karácsonykor karitatív akció keretében ajándékot vittünk a helyi anyaotthonnak, vendégül láttuk Dr. Kádár Annamáriát a városi rendezvényünkön, a nyitás hónapjában ellátogattunk a Rep-tárba. Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy összetartó, vidám, elfogadó társaság alakuljon ki, akik a saját baráti körükben is hírül vitték, hogy van egy hely, ahol a tanulás élmény. Ennek köszönhetően az új évfolyamunk már sokkal lazábban, kötetlenebbül érkezett hozzánk és bár ők is még csak ismerkednek ezzel a rendszerrel, lelkesek és motiváltak. Ők már tudták mi vár rájuk, hamar barátkoznak, nyitnak egymás felé.

Régióvezetőként élmény látni, ahogy kibontakozik a tehetség ezekből az elkötelezett, érdeklődő gyerekekből. Saját munkánk és a média megjelenéseink mellett a szülők is hozzájárulnak, hogy egyre sikeresebb, ismertebb legyen a program. Úgy érzem, évről évre nagyobb lesz az érdeklődés a FIT iránt. Ez azt bizonyítja, hogy érdemes hozzánk csatlakozni!

 

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás