Szülők Akadémiája Miskolc

A Fiatal Tehetség Program rendezvénye

 

2019. március 21. - 17:00

 

Megyeháza Díszterme - Miskolc, Városház tér 1.

 

 

Az MCC FIT Program kiemelt célja, hogy a szülőkkel együtt segíthesse a tehetségek kibontakozását. A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk szakértő előadói ezért szemléletformáló előadásokkal és gyakorlati tanácsokkal járulnak hozzá e nehéz pedagógiai küldetéshez. Az előadások sok éves tapasztalatokat összegeznek, emellett pszichológiai ismeretekkel és praktikus információkkal is szolgálnak.

A miskolc rendezvényt  FEGYVERNEKI GERGŐ, oktatási szakértő tartja, melynek címe: Kihívások és lehetőségek a digitális világban, avagy mit tehet a szülő, mit a pedagógus és mit a gyerek?

 

A digitális robbanás nagymértékű változásokat hozott el a mindennapokba. A széles körben elterjedő IKT-eszközök átalakítják a munkaerőpiacot, befolyásolják a családok életetét és kihívások elé állítják az oktatást. Ezért is vált fontos kérdéssé, hogy a 21. században hogyan hat egymásra a család, a munka és az iskola, illetve ezeknek hogyan kellene hatékonyan együttműködniük a gyerekek jövője érdekében. Éppen ezért a szemléletformálóra tervezett előadásban olyan eszközöket és módszereket mutatunk be, amelyek segítségével a digitális világ kihívásai azokká a lehetőségekké válnak, amelyek megalapozhatják egyéni és társas boldoguláunkat legyen szó érzelmi intelligenciáról, kreatív gondolkodásról vagy épp megfelelő digitális kompetenciáról.

Fegyverneki Gergő jelenleg a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban, a Szent József Gimnáziumban és a Debreceni Egyetemen tanít, az Oktatási Hivatal szakmai fejlesztője. Mindennapi munkája során szívesen foglalkozik újfajta tanítási és tanulási módszerekkel, hogy a 21. századi diákok hatékony oktatásához megtalálja a megfelelő utat. Ezzel kapcsolatos jó gyakorlatait, kutatásait hazai és nemzetközi konferenciákon, műhely-foglalkozásokon mutatja be, rendszeresen publikál, és képzéseket tart. Az IKT eszközök mellett nagy figyelmet fordít a dramatikus irodalomtanításra, a meseterápiára és a kreatív médiapedagógiára is.
Eddig megjelent kötetei: IKT-s ötlettár, A kaméleon-pedagógus így csinálja..., A mobiltanulás ábécéje pedagógusoknak, Tiéd a pálya!, Játék, munka, tanulás - A 21. századi projektmódszer kézikönyve pedagógusoknak.

Az esemény ingyenesen látogatható, de részvételi szándékát névre szóló regisztrációval tudja véglegesíteni! (Kérjük, amennyiben vendéget kíván hozni magával, külön regisztrációt készítsen részére is! Köszönjük!)

 

 

 Információ, kapcsolatfelvétel:

Dr. Madzinné Ortó Ildikó miskolci régióvezető - iorto@mcc.hu

Rácz Linda miskolci régiókoordinátor - lracz@mcc.hu

A rendezvényen lehetőség nyílik a FIT Programot mint egy innovatív oktatási módszerekkel dolgozó képzési formát is megismerni.


Az esemény folyamatosan frissülő Facebook-oldala megtekinthető itt.

 

console:
consoleError:
Név*:
E-mail*:

Kérjük, hogy valós e-mail címet adjon meg, ezen a címen fogjuk keresni.

Szervezet/Iskola:
Megjegyzés:
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás