Szülők akadémiája - Kecskemét

A Fiatal Tehetség Program rendezvénye

2018. április 5. - 17:00

 

Neumann János Egyetem színházterme - 6000 Kecskemét, Kaszap utca 6-14.

 

 

Az MCC FIT Program kiemelt célja, hogy a szülőkkel együtt segíthesse a tehetségek kibontakozását. A Szülők Akadémiája rendezvénysorozatunk szakértő előadói ezért szemléletformáló előadásokkal és gyakorlati tanácsokkal járulnak hozzá e nehéz pedagógiai küldetéshez. Az előadások sok éves tapasztalatokat összegeznek, emellett pszichológiai ismeretekkel és praktikus információkkal is szolgálnak.

 

 

A család mint elsődleges szocializációs közeg a legjelentősebb háttér a gyermekek személyiségfejlődése során. Szülőként pedig számos kérdés és kétely merül fel a felnőttekben is gyermekük készségeinek, képességeinek feltérképezése, támogatása folyamán.

Az 2018 tavaszi előadás második állomása Kecskemét, ahova szerettel várjuk az érdeklődőket. Az est vendége, védnökünk, DR. KÁDÁR ANNAMÁRIA, a mesepszichológia legjelentősebb kutatója, aki 'Én, a mesehős' címmel tartja előadását. Ennek fókuszában a mesék nevelő hatása, a konstruktív szülői szerepvállalás áll. Személyes történetek és nemzetközi kutatási eredmények tükrében mutatja be a legfontosabb nevelési kérdéseket, kihívásokat, amelyekkel a 21. század szülői találkozhatnak. 

A FIT Program védnöke, dr. Kádár Annamária, a hazai mesepszichológia úttörő alakja Marosvásárhelyről származik, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán diplomázott pszichológusként. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapest Műszaki Egyetemen szerzett munka- és szervezetpszichológusi szakképesítést. Családterápiával, valamint relaxációval és szimbólumterápiával is foglalkozott. Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi karán tanít, az óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon. Kutatási területe a mesepszichológia, amelyhez kapcsolódóan több sikerkönyv szerzője is.

Az esemény ingyenesen látogatható, ugyanakkor a helyszínen lehetőség nyílik támogatni Programunkat. Nagylelkű hozzájárulását előre is köszönjük! Részvételi szándékát névre szóló regisztrációval tudja véglegesíteni! (Kérjük, amennyiben vendéget kíván hozni magával, külön regisztrációt készítsen részére is! Köszönjük!)

Információ, kapcsolatfelvétel: Horváth Beáta kecskeméti régióvezető - bhorvath@mcc.hu

A rendezvényen lehetőség nyílik a FIT Programot mint egy innovatív oktatási módszerekkel dolgozó képzési formát is megismerni.

Az esemény folyamatosan frissülő Facebook-oldala megtekinthető itt.

 

Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás