Szülők Akadémiája - Budapest

- a Fiatal Tehetség Program rendezvénye


2017.03.23. csütörtök, 17:00

 

Mathias Corvinus Collegium - 1016 Budapest, Somlói út 51.

 

Az MCC FIT Program kiemelt tevékenységei között szerepel a szülőkkel való együttműködés. Célunk, hogy támogatásunkkal elősegítsük gyermekeik képességeinek, tehetségének felismerését és megfelelő támogatását. Ennek érdekében rendezzük a Szülők Akadémiája programsorozatunkat, amely során a Fiatal Tehetség Program Védnökei várják a kedves szülőket és minden érdeklődőt ingyenesen látogatható előadásaikon.

A család mint elsődleges szocializációs közeg a legjelentősebb háttér a gyermekek személyiségfejlődése során. Szülőként pedig számos kérdés és kétely merül fel a felnőttekben is gyermekük készségeinek, képességeinek feltérképezése, támogatása folyamán.

A 2017 tavaszi előadás második állomásán Budapesten várja az érdeklődőket, ahol védnökünk, DR. KÁDÁR ANNAMÁRIA, a mesepszichológia legjelentősebb kutatója tartja 'Én, a mesehős' című előadását. Ennek fókuszában a mesék nevelő hatása, a konstruktív szülői szerepvállalás áll. Személyes történetek és nemzetközi kutatási eredmények tükrében mutatja be a

legfontosabb nevelési kérdéseket, kihívásokat, amelyekkel a 21. század szülői találkozhatnak. 

A FIT Program védnöke, dr. Kádár Annamária, a hazai mesepszichológia úttörő alakja Marosvásárhelyről származik, és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán diplomázott pszichológusként. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapest Műszaki Egyetemen szerzett munka- és szervezetpszichológusi szakképesítést. Családterápiával, valamint relaxációval és szimbólumterápiával is foglalkozott. Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi karán tanít, az óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon. Kutatási területe a mesepszichológia, amelyhez kapcsolódóan több sikerkönyv szerzője is.

 

 

A program sikeresen lezajlott.

A rendezvényről készült képválogatás megtekinthető az oldal alján!

 

 

Kapcsolat: Kovács Cecília budapesti régióvezető - ckovacs@mcc.hu

Az esemény folyamatosan frissülő FB-oldala megtekinthető itt.

 

 A rendezvényen lehetőség nyílik a FIT Programot mint egy innovatív oktatási módszerekkel dolgozó képzési formát is megismerni.

 

 

Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás