Szülők Akadémiája - Még két előadásra lehet jelentkezni!
Szülők Akadémiája - Még két előadásra lehet jelentkezni!
Javában zajlanak tavaszi Szülők Akadémiája programsorozatunk előadásai. Veszprémben, Budapesten és Miskolcon sikerrel zárultak programjaink. Április 25-én Pécsen dr. Boldizsár Ildikó előadására, május 19-én Szolnokon pedig dr. Tari Annamária előadására várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt!

 

 

Veszprémben és Budapesten dr. Kádár Annamária előadásán vehettek részt az érdeklődők. A mesepszichológia hazai szaktekintélyének tolmácsolásában felelevenedtek bennünk, hogy mennyire fontos felnőttkorunkban is hasznos tanulságok rejtőznek a mesék szövevényes világában. Például milyenegyszerűen hozza meg döntéseit egy mesehős, milyen szerepe van az életbátorságnak, és hogyan változik meg hozzáállásunk felnőttkorunkra. Vagy miként befolyásolják személyiségfejlődésünket az otthonról kapott, úgynevezett "hamuba sült pogácsáink". Igazán derítő élményekkel és útravalóval térhettünk haza a programról.

 

 

 

 

Dr. Bagdy Emőke előadásában egy kutatásról hallhattunk, melyet tehetséges fiatalok körében végeztek, akik ún. pozitív deviáns személyiségek. A kutatás célja az volt, hogy képességeik személyiségfejlődésükre való hatását vizsgálja. Kitért a szülők szerepére gyermekeik tehetségének kibontakoztatásában, valamint arra a ritkán tárgyalt tényre is, hogy esetenként milyen lelki terhet tud okozni a gyermek számára a túl sok elfoglaltság, illetve ha nem találja meg tehetsége fejlesztésének útját. A témakör kapcsán programunk vonatkozásában is kiemelte a tehetséges gyerekek számára egyedülálló lehetőségként működő MCC FIT Program szerepét.

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás