III. Országos Pedagóguskonferencia
III. Országos Pedagóguskonferencia
Május 12-én kerül megrendezésre III. Országos Pedagóguskonferenciánk, ahol híres előadók és szakember segítségével járjuk körül a tehetségfejlesztés tantermi lehetőségeit. A rendezvényen sor kerül a FIT Kaland országos tehetségverseny döntőjére is, ahol 7 csapat között dől el a verseny győztese.

- a Mathias Corvinus Collegium konferenciája

2018. május 12. szombat
Helyszín: Mathias Corvinus Collegium
Budapest, 1016, Somlói út 51.

 

A „Tehetséggondozás felsős fokon” konferencia hagyományteremtő kezdeményezés. Célunk a felső tagozatos korosztály tehetséggondozási lehetőségeinek és módszereinek bemutatása, a formális és nonformális oktatási rendszerek tapasztalatainak megosztása. A tehetséges gyermekek képességeinek felismerésében és fejlesztésében az első lépéseket a család teszi meg, később viszont a pedagógusokkal, pszichológusokkal és az oktatás további szereplőivel együttműködve lehet csak eredményes személyiség- és készségfejlesztést elérni.

A konferencia ezért olyan szakmai találkozási pont, közösségi bázis kíván lenni, ahol az érdeklődő szakemberek a tehetséggondozást több szempontból megvilágító, szemléletformáló előadásokon túl részesei lehetnek egy olyan fórum munkájának, ahol lehetőséget biztosítunk tapasztalataik és módszertani ötleteik megosztására. A rendezvényen ezért lehetőség nyílik a FIT Programot mint egy innovatív oktatási módszerekkel dolgozó képzési formát is megismerni, illetve a témakört számos szakértő előadás révén is körüljárni. 

A konferencián való részvétel ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött, jelentkezni az oldal alján elérhető felületen tudnak. 

Rendhagyó programponttal bővül az esemény programjának sora: 2017 őszén először szerveztük meg a FIT Kaland Országos Tehetségversenyt, amely a teljes Kárpát-medence negyedik osztályos általános iskolás diákjait szólította meg. Nagy örömünkre 120 csapat jelentkezett versenyünkre, amelyből a legeredményesebb 7 csapat alkotja a döntős mezőnyt. Az ország hat különböző régiójából látogatnak el hozzánk a döntős csapatok, hogy a verseny utolsó szakaszában a FIT Kaland Döntőjén eldőljön, melyik csapat a verseny győztese.

Idei konferenciánkon friss szemléletű előadókkal találkozhatunk, előadásaink összességében egyszerre igyekeznek a korábbi pedagógiai gyakorlatok szemléletmódját a mai diákgenerációk és társadalom technológiai igényeihez és kommunikációjához közelíteni. Fordított nézőpontból pedig arra igyekeznek rámutatni, hogy a megváltozott, felgyorsult társadalmi környezet ellenére mik azok az alap készségek, képességek, amelyek a technológiai fejlődés dacára nélkülözhetetlen alapkövei a diákok személyiségfejlődésének, egy ideális személyiségfejlődés útjának.

A részletekért és jelentkezéshez kattintson ide!

 

 

Vissza
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás