FIT Kaland Versenyszabályzat

MCC FIT Kaland
Országos tehetségverseny negyedikes diákoknak
A verseny szabályzata

1.A verseny célja

Az MCC FIT Kaland országos tanulmányi csapatverseny egy olyan komplex, több tudományterületet felölő játékos vetélkedő, amely rendhagyó módon a teljes Kárpát-me¬dencei negyedikes általános iskolás korosztályt megszólítja.

Célunk az iskolai oktatásban kevéssé hangsúlyos, ugyanakkor a mindennapi életünkhöz kötődő területeket közelebb hozni a diákokhoz, illetve a különleges képzéseket nyújtó MCC FIT Programot is megismertetni és megszerettetni minden résztvevővel.

A verseny projektalapú, online és személyes fordulót is tartalmazó csapatverseny, amely egy-egy terület játékos feldolgozásán túl a kooperációt is fejleszti, illetve felkészíthet a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is.

2. A verseny menete

A verseny a Kárpát-medencei 4. évfolyamos általános iskolai tanulók számára kerül meghirdetésre magyar nyelven, a versenyben való részvétel nevezéshez kötött. Csapatok összetétele: 3 fő negyedikosztályos diák és egy pedagógus ugyanabból az intézményből.

Nevezési határidő: 2017. november 1-től december 1-ig folyamatosan.

A verseny két vagy három fordulóból áll, a csapatoknak fordulónként egy projektfeladatot kell megoldaniuk. A feladatok megoldása interneten, a versenyszervező saját elektronikus rendszerének felületén történik.

Az egyes fordulók kitöltésének kezdő- és záró dátumai:

1. forduló: 2017. november 1-től december 20. éjfél - Regionális online forduló saját elektronikus rendszerünkben 

Kiértesítés a forduló eredményéről: 2018. január 31-ig.

2. forduló: 2018. február-március - Regionális eredményhirdetés a FIT Program régióközpontjaiban (Budapest, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szolnok, Veszprém) - dátumot illetően pontosítást később küldünk a csapatoknak.

3. forduló, a verseny lezárása, eredményhirdetés: 2018. május: Országos személyes jelenlétű döntő; az MCC FIT Pedagóguskonferencián a legjobb csapatok be¬mutatkozásával - dátumot illetően pontosítást később küldünk a csapatoknak.

3. Nevezés

Nevezni a következő módon lehetséges:
- A csapatot felkészítő pedagógus által interneten a fit.mcc.hu/fitkaland oldalon keresztül
- Nevezési díj nincs.
- A nevezés csak akkor tekinthető sikeresnek, ha arról a jelentkező megerősítő e-mailt kap.

4. A feladatok
A verseny első fordulójának feladatai a verseny elektronikus rendszerében kerülnek rögzítésre.

A verseny öt kulcsterületre épül: pénzügyi tudatosság, egészségügyi ismeretek, internet-használati tudatosság, robotika és természettudományos kísérletek. Az első fordulóban ebből egyet kell választaniuk a csapatoknak, és a feladatkiírásnak megfelelően kidolgozni, dokumentálni.

A verseny második fordulója egy regionális eredményhirdetés, ahol a csapatok pontozás nélkül bemutatják a közönségnek az általuk készített projektfeladatot. Ez nem befolyásolja a döntőbe jutást, amelynek alapját az online fordulóban elért eredmény jelenti.

A verseny döntőjébe kerülő csapatok választott témájukat egy 3 perces produkcióban dolgozzák fel, ennek kritériumairól minden döntőbe kerülő csapat részletes leírást kap.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a hiányosan dokumentált vagy a szervezők megítélése szerint nem önálló munka eredményeképp elkészült vagy késve feltöltött feladatokat beküldő csapatokat a versenyből kizárja.

5. Értékelés és nevesített eredmények
A végső pontszám meghatározása: a verseny online fordulójában 100 pontot érhetnek el a csapatok, valamint részletes szöveges értékelést is küldünk minden csapatnak.

Ebből az első fordulóban 50 pont minden kulcsterület esetében specifikus, az adott területhez kapcsolódó tartalmi értékelés, a másik 50 pont pedig a feladatmegoldás kreativitása és formai igényessége (a dokumentáció igényessége, részletessége). Részletes pontozási tájékoztató az online felületen érhető el a verseny indulását követően minden kulcsterületnél.

A második forduló regionális eredményhirdetést jelent. Díjazzuk minden régió legjobb három csapatát, ezen felül az országos döntőbe továbbjutó legjobb csapatot.

Minden témakör legérdekesebb projektfeladatát beküldő csapatát különdíjjal értékeljük.

Az országos döntőbe a korábbi fordulók összesített eredményei alapján minden régióból egy csapat kerül be, a jelentkezések eloszlására való tekintettel a fővárosból pedig két csapat.

A régiók: Miskolc (Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdú-Bihar megye), Szolnok (Jász-Nagykun-Szolnok megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Békés megye), Pécs (Baranya megye, Tolna, megye, Somogy megye, Zala megye), Veszprém (Veszprém megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye), Budapest (Pest megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye)

Határon túli magyar csapatok bármelyik – hozzájuk legközelebb eső régióba regisztrálhatnak.
A verseny végén minden országos döntőbe kerülő csapatot jutalmazunk.

6. Nyeremények
Minden regionális eredményhirdetésre meghívott (második forduló) csapat tagjai ajándékot kapnak.

A régió legjobb három csapatát külön is díjazzuk a regionális eredményhirdetéskor. Ezen felül minden témakörből a legérdekesebb projektfeladatot beküldő csapatot különdíjjal értékeljük.

Emléklapot kapnak a regionális fordulóba és döntőbe jutó csapatok.

Az I-VII. helyezetteknek és felkészítő pedagógusuknak személyesen a konferencián kerül átadásra a nyeremény.

7. Jogi vonatkozások
A verseny során kép- és videófelvételek készülnek a résztvevőkről, ezek a verseny szervezésével és dokumentálásával összefüggésben a Szervező írott és online anyagaiban felhasználhatja.

A versennyel kapcsolatos és a honlapon található minden képi és írott anyag a versenyt szervező Mathias Corvinus Collegium szellemi tulajdona. Azok felhasználása, másolása, sokszorosítása kizárólag a Szervező írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

A nevezéshez szükséges adatok megadásával és a nevező csapat személyei (kiskorúak esetében törvényes képviselőik) elfogadják jelen szabályzatot.

A versenyzők és pedagógusok adatait a verseny lebonyolításához és későbbi kapcsolattartáshoz kerülnek nyilvántartásba, azok harmadik fél számára nem kerülnek átadásra.

Kezelt adataival kapcsolatban a Szervezőtől tájékoztatást, adatainak módosítását és törléslét kérheti az alábbi elérhetőségen: elaszlo@mcc.hu

Adatvédelmi jogainak megsértése esetén az Szervező ellen a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság
Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://naih.hu

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a versenyszabályzaton módosítson a résztvevők értesítésével, illetve a verseny megrendezésétől elálljon.

8. Szakmai, pedagógiai háttér
A verseny szakmai minőségét dr. Kádár Annamária szakpszichológus és Constantinovits Milán, a FIT Program szakmai vezetője biztosítja.

9. Információ, segítségkérés
Webcím: fit.mcc.hu/fitkaland
E-mail: fitkaland@mcc.hu
Szervező: Constantinovits Milán, szakmai vezető
Telefonos kapcsolat: László Edina projektkoordinátor +36 30 390 7218.
Postázási cím: Tihanyi Alapítvány, 1518 Budapest, Pf. 155.

 

Csatolt állományok
Introweb | Weboldal készítés | Kereső optimalizálás